Forum www.jezykhiszpanski.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Barros Luco (kanapka)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.jezykhiszpanski.fora.pl Strona Główna -> Cocina / Entremeses/Przekąski
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Notecreo
Administrator
Administrator



Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 10516
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 48 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: La mujer

PostWysłany: 10.02.2010, Śro, 01:02    Temat postu: Barros Luco (kanapka)


Barros Luco to nazwa popularnej w Chile kanapki, którą przygotowuje się z wołowiny oraz sera. Nazwa pochodzi od nazwiska Ramona Barrosa Luco, który będąc prezydentem Chile w latach 1910 - 1915, upodobał sobie to danie w restauracji Congreso National. Nam również przypadło ono bardzo do gustu, a na szczególne wyróżnienie zasługuje pyszny, aromatyczny sos. Przepis pochodzi z książki Three Generations of Chilean Cuisine.

SKŁADNIKI: 15 dag usmażonego wołowego steku, Sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka kminu, 2 małe posiekane papryczki Aji - dodaliśmy pepperoni, 1 łyżka oliwy, sól i pieprz do smaku, 4 kromki chleba, 2 plastry żółtego sera.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki sosu. Z chleba, mięsa, sosu oraz sera składać kanapki. Zgrillować.

źródło - grumko.blox.pl


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.jezykhiszpanski.fora.pl Strona Główna -> Cocina / Entremeses/Przekąski Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin